ישנן סיבות רבות לקיומה של תקרת הזכוכית הנשית בתפקידי ניהול בשוק העבודה. אחד מהם הוא היעדר ייצוג נשי בתפקידי הנהגה.
לנשים אין ייצוג נמוך בתפקידי מנהיגות והן צריכות לעבוד קשה פי שניים כדי להגיע למקום שהן רוצות להיות.
כדי שנשים יפרצו את תקרת הזכוכית, צריך להיות יותר ייצוג נשי בתפקידי הנהגה. ככל שיותר נשים יהיו בתפקידי מנהיגות, כך נשים אחרות יראו את עצמן מיוצגות ולכן ירגישו מועצמות מספיק לקחת על עצמן תפקיד מנהיגותי.

מדוע נשים נשארות מיוצגות בחסר בצוותי ניהול בכירים ברחבי העולם?
היעדר גיוון מגדרי בצוותי ניהול בכירים אינו תופעה חדשה. נשים עדיין מיוצגות בתת-ייצוג בתפקידי מנהיגות בכירים ברחבי העולם. זו ידועה בתור תופעת "תקרת הזכוכית" והיא נדונה כבר עשרות שנים.
ישנן סיבות רבות לכך שנשים עדיין מיוצגות בתת-ייצוג בצוותי ההנהלה הבכירים, אך אחת מהן היא שהן נוטות פחות לקידום מגברים. נשים נענשות לעתים קרובות על יציאה לחופשת משפחה או בחירה לעבוד במשרה חלקית וזה עלול להוביל לאובדן הזדמנויות לקידום.
כיום פועל איגוד לשכות המסחר בישראל לקידום מעמד האשה בשוק העבודה ומניעתה של תופעת צוק הזכוכית
מהו צוק הזכוכית הנשי?
צוק הזכוכית הוא מצוקה איתה מתמודדות מנהיגות נשים. זוהי תופעה שבה נשים נוטות יותר לעלות לתפקידי מנהיגות בתקופות משבר או שינוי ארגוני. זה מעלה את הסיכוי שיתמודדו מול "צוק הזכוכית" – מצב שבו יש סיכוי גבוה יותר שיכשלו ויוחלפו על ידי מישהו אחר.
נשים שעובדות בתחומים הנשלטים על ידי גברים כמו עסקים, פוליטיקה וניהול ספורט מתמודדות לרוב עם תופעת צוק הזכוכית. הן מקבלות תפקידי מנהיגות כשהחברה עומדת בפני זמנים קשים ואז מוחלפים כשהדברים מתהפכים.
תנאי עבודה לנשים בתפקידי מנהיגות
במחקר שנערך לאחרונה, נמצא שנשים בתפקידי מנהיגות נוטות יותר להישפט על המראה שלהן מאשר גברים. גם מנהלות נשיות נוטות יותר להיות מופרעות בפגישות ופחות לקבל קידום.
זה נושא שצריך לטפל בו. נשים לא צריכות להתמודד עם סקסיזם בעבודה והן צריכות לקבל את אותן הזדמנויות כמו גברים.
עתידן של נשים בתפקידי מנהיגות
נשים רבות הצליחו להגיע להצלחה בקריירה שלהן ולהוביל במקום העבודה, אך הדרך עוד ארוכה.
עתידן של נשים בתפקידי מנהיגות מבטיח. ישנן דוגמאות רבות לנשים מצליחות בתפקידי מנהיגות. נשים מתקבלות לאט לאט כשוות וקולן נשמע לעתים קרובות יותר.